Home
The Artist
Tattoos
Lasering
Piercings
Make Up
Gift Shop
Links
Contact
Needlewitch

Lasering, het verwijderen van tattoos

De tijden dat er een chirurgische ingreep of weg geschaafd of weggebrand of met een incisie rond de tekening en dan terug dichtnaaien met littekens als gevolg, die zijn voorbij! De technieken om tattoo’s te verwijderen (geheel of gedeeltelijk) zonder enige vorm van littekenweefsel of hypopigmentatie (dit is het eigen pigment dat weg is ,en een witte vlek blijft die niet meer bruint in de zon) zijn enorm verbeterd.

De laser die wij gebruiken is de Q-Switch laser waarvan men geen last meer heeft van littekenweefsel of hypopigmentatie! De Q-Switch laser werk met een bepaalde Hz(Hertz), met bepaalde laser koppen (de 532 nm en de 1064 nm) en met de juiste snelheid. De afstelling van de drie componenten bepalen het resultaat van het verwijderen van de tattoo. Met de laser schieten wij een hoeveelheid energie via een gebundelde lichtstraal op het pigment (tattoo inkt) wat in je huid zit. Het pigment zal die energie absorberen en door die energie ontploft het pigment in ontelbare kleine stukjes. Vanaf dan kan uw eigen lichaam (lymfesysteem) het pigment afvoeren via uw bloedsomloop en uiteindelijk door uw lever gefilterd worden en het lichaam verlaten. Da’s wat er in grote lijnen en in mensentaal gebeurt bij het laseren.

De aantal behandelingen om een tattoo te verwijderen hangt af van de hoeveelheid en soort inkt er gebruikt werd. Zachte tattoo’s met veel schaduw bevatten meestal weinig inkt en zou het kunnen dat je na 2 behandeling al een heel mooi resultaat verkrijgt. Donkere geplaatste tattoo’s bevatten meer inkt en hebben meestal tussen de 5 a 10 behandelingen nodig. Dan heb je nog de tattoo op tattoo (cover-up) en die zitten over de 10 behandelingen indien men die helemaal weg wil. Nadelig is dat men dit niet heel precies kan voorspellen. Dat geld ook voor de tijdsspanne waarin men de tattoo weg wil. Tussen elke behandeling zit een genezingsproces van een 6 à 8 weken. Om je huid niet teveel te belasten is het beter om rustig te beginnen. Daarna kan je opnieuw laseren en zo neem je telkens een laagje van het pigment weg tot de tattoo voldoende verbleekt is (om een nieuwe tattoo erbovenop te plaatsen ) of tot hij helemaal onzichtbaar is geworden.

De pijn bij laseren is vergelijkbaar met een elastiekje dat op je huid terecht komt. Hoeveel pijn is verschillend voor iedereen en zal door iedereen anders ervaren worden. Net zoals bij een tattoo plaatsen heb je mensen die geen last hebben, en heb je mensen die de pijn moeten verbijten. Eén voordeel, het laseren is veel sneller voorbij dan een tattoo plaatsen.

We adviseren voor de naverzorging om binnen de 48uur zo weinig mogelijk water te gebruiken en geen sauna, min 4 weken uit de zon te blijven, 3 tot 5 keer in te smeren met helende zalf. Bijwerkingen zijn zeer miniem, maar toch nodig om weten is dat er langdurige roodheid kan plaats vinden en soms over- of onder pigmentatie bij blootstelling aan UV stralen.

Ontdek lasering